Šansa za (nove) turističke zajednice u Hercegovini

Ugodno me iznenadila vijest o inicijativi da se naseljenim mjestima u Federaciji BiH omogući formiranje turističkih zajednica. Inicijativu je trebalo donijeti prije 20 godina, ali kod političara u Bosni i Hercegovini vrijeme teče sporo.

“Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 36. sjednici, koja je održana u Sarajevu, podržala poslaničke inicijative za donošenje Zakona o turističkim zajednicama i unapređenju turizma u Federaciji BiH i za izmjene i dopune Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o turističkoj djelatnosti”, navedeno je na službenoj web stranici Vlade FBiH.

Tako će mjesta poput Međugorja, Blagaja, Lukomira i dr. biti u mogućnosti formirati vlastitu turističku zajednicu koja će značajno doprinijeti razvoju turizma u ovim, ali i drugim mjestima koja se planiraju baviti turizmom.

Način na koji sad funkcionira turističko organiziranje u FBiH je sljedeći: turističke zajednice postoje na razini županija, nadalje, one imaju podružnicu u svakoj općini, a svaka podružnica ima (ili je imala) ispostavu u turističkom mjestu. Ovakva sustavna kompliciranost otežava naseljenim mjestima svaku mogućnost turističkog razvoja i u tom administrativnom dijelu prepreka je za ozbiljnije pristupanje turističkoj industriji.

Previous post
Zašto na mom profilu nema trikolora
Next post
Grad jutra

Nema komentara

Komentiraj

Back
SHARE

Šansa za (nove) turističke zajednice u Hercegovini

%d blogeri kao ovaj: