O meni

Ja sam Ivan, autor bloga Putnik namjernik. Prvi blog napravio sam sredinom 2003. godine i od tada pišem za svoj ćeif. Ovaj blog nije za svakoga, pa ako čitaš o patetici, senzacionalnim naslovima i ekonomiji iskustava, onda si na pogrešnom mjestu.

Ovdje se nalaze tekstovi o turizmuinternetu, medijimaumjetnosti, a nađe se koji intervju, osvrt i putopis, ali i poneka fotografija grafika.

u kratkim crtama

Ivan Dodig, rođen 1989. u  Hercegovini, diplomirao kulturu i turizam u Novom Sadu. Piše. Bavi se kulturnom baštinom, turizmom i internetom. Voli konstruktivan dijalog. Odmara se brdskim biciklizmom. Zanima ga mobilna fotografija i new media art. U zadnje vrijeme radi na projektima prisustva na internetu iz područja sporta i turizma.

Zašto putnik namjernik?

Kažu da je putnik namjernik slobodno, gotovo mitsko biće. Po definiciji nekih rječnika radi se o osobi koja se slučajno nađe u gostima ili koja se negdje našlo, namjerila. Ana Đokić definiciju postavlja kao “onaj koji putuje s namjerom da: nekud stigne, od nekud pobjegne ili luta bez cilja”. Đokić dodaje i ovo: “onaj koji ide prema daljini ne pokušavajući je dosegnuti”.

 

Pravne stvari

U skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima („Službeni glasnik BiH“7/02) ovaj blog je autorski blog i nitko ne može bez pitanja i dozvole autora prenositi tekstove sa bloga.

Autor polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, fotografske i audiovizualne materijale). Njihovo korištenje je dopušteno u skladu s pozitivnim propisima i na način koji je u uljuđenom društvu uobičajen, tj. s naznakom da se radi o citatu i napomenom odakle su preuzeti. Slijedom toga otklanja se svaka odgovornost za bilo kakvo drugačije prenošenje tekstova, bilo u fragmentima, bilo u cjelini, na internetske stranice drugih osoba ili udruga, odnosno u druge medije, neovisno o kontekstu u koji su stavljeni. Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja, bez dozvole vlasnika autorskih prava ili navođenja izvora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

%d blogeri kao ovaj: