Rehabilitirani bloger iliti jednom bloger, uvijek bloger

Moja blog priča počinje početkom dvijetisućitih kada sam otkrio Blogger. Igranje po cssu, slaganje html-a u boxove su mi jedno vrijeme postali zanimacija. Onda je došao srednjoškolski bunt, na adresi d91.blogspot.com (danas je na toj adresi neki azijski bloger/ica, uglavnom neaktivan/a). Pisao sam o svakodnevici, internet stranicama i besplatnim domenama. Ubrzo mi je blog postao navika.

Najveća prednost bloga je što je svima dostupan preko interneta i besplatan je. Nema teritorijalnih restrikcija i drugih ograničenja. Jednostavna upotreba čini ovu internet publikaciju prihvatljivom od korisnika. Blog ne podliježe cenzuri i zato je popularan u aktivističkim krugovima diljem svijeta.

Blogspota sam se ostavio s nekih 16 godina, kad me uhvatila glazbena manija, manija elektronske glazbe. Bilo je to doba Frooty Loopsa i sličnih programa. Ta ludnica me trese i danas, samo u manjoj količini. Izdao sam nekoliko stvari za ruske izdavačke kuće, i imam par izdanja na popularnom Beatportu.

Prije pet-šest godina otkrivam WordPress, za mene najjači i najstabilniji CMS sustav i sustav koji se može najviše prilagoditi potrebama na webu. On može biti web portal, e-commerce sustav, hotel booking sustav, a može biti i jednostavno – obični blog. Najviše sam radio na izradi web rješenja na bazi WordPressa i nekako sam blog stavljao u drugi plan.

I tako nakon dosta vremena nebloganja upoznam legendarnog bosanskohercegovačkog blogera Ka5ana, koji me savjetuje da se aktiviram ponovno na blogu. Od tada svijet bloga promatram kroz neke druge  oči koje ranije nisam vidio i registriram blog na domeni koju sada čitate, te se rehabilitiram u blogosferi. Sada su moja polja interesiranja sasvim drugačija; visoko školstvo, turizam, društvo, mreže i tehnologije…

Odlučio sam i otići korak dalje, te sam se upoznao sam EduBloganjem, t.j. korištenjem bloga u učenju i znanosti. Znate onu: jednom bloger, uvijek bloger.

0 Shares:
3 comments
  1. Ja sam svoj prvi blog imala na blog.hr. Bila mi je to, takoreci, prva drustvena mreza (prije mog Facebook i Twitter accounta). Volim pisati, volim upoznavati nove ljude i komunicirati – kud boljeg medija od bloga 🙂

    1. super 😉 hvala na komentaru… također i ja sam blog napravio prije twittera i facebooka…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like