Rukometni memorijal u Međugorju je mnogo više od rukometa

Kada me početkom travnja mjeseca predsjednik rukometnog kluba, gospodin Ante Vidović zamolio da pripomognem oko 9. rukometnog memorijala “Stanko Sivrić”, jednostavno sam pristao bez oklijevanja.

Meni, djetetu bivšeg rukometnog suca, bila je čast sudjelovati u jednom takvom projektu koji već nekoliko godina nadilazi regionalne okvire, a ove godine nadišao je i europske, i to sudjelovanjem reprezentacije Katara.

Utakmicu po utakmicu, završio je deveti međugorski festival rukometa koji se od 20. do 23. kolovoza održao na terenima Sport Centra u Međugorju i domu međugorskog rukometa, na Krstinama. U četiri dana rukometa, pedesetak ekipa dječaka i djevojčica borilo se za pobjedničke trofeje.

Ovaj veliki rukometni Turnir sa sobom donosi jedno lijepo iskustvo, mnoštvo dobrih ljudi i  jednu lijepu rukometnu priču koja bi se trebala okruniti jubilarnim desetim izdanjem sljedeće godine. Brojne ekipe za vrijeme Turnira iskoristili su povoljan geografski položaj Međugorja kako bi obišli turističke atrakcije Hercegovine kao što su čuveni mostarski Stari most, blagajsku tekiju i vodopade Kravice.

20140826_Rukomet_kadeti_43
Rukometaši Ogulina u posjeti Starom gradu, Mostar

Uz sportski natjecateljski dio našlo se vremena i za opuštanje. Ekipe su na raspolaganju imali bazene Sport Centra u Međugorju, a treneri i predstavnici ekipa opustili su se na tradicionalnom druženju. Također je organizirano natjecanje za Miss i Mistera Turnira gdje su prve nagrade odnijeli mladi sportaš i sportašica iz susjedne nam Hrvatske. Matea Bilokapić osvojila je titulu Miss Turnira, dok je mladi ogulinac Marko Poljak proglašen Misterom Turnira.

Podatak koje je mnoge pozitivno iznenadio je taj da je na ovogodišnjem rukometnom memorijalu sudjelovalo ukupno osam muških i ženskih ekipa Izviđača iz Ljubuškog, što govori da se u ovom hercegovskom gradiću živi za rukomet.

Rukometni praznik ne bi bio to što jest bez volontera koji su se potrudili da memorijal nastavi svoju tradiciju, a posebno treba istaknuti Joška Stanića, Ivu Vasilj, Dražanu Melo, Danijela Vasilja, Zlatka Jurkovića i sve ostale koji su na sastancima utorkom pomogli Turnir.

Bila su to četiri dana koja će dječacima i djevojčicama ostati u pamćenju, četiri dana druženja i igre. A tko je pobjedio? Svi smo pobjedili! Do desetog rukometnog memorijala, ostajte mi dobro…

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

#MyHerzegovina

Početak ovoga mjeseca proveo sam u društvu kolega blogera iz Sjedinjenih Američkih Država, Danske i Češke. Povod je…