Nacionalni blog servis u bilo kojoj državi utjecajan je medijski alat na zajednicu i društvo u cjelosti te omogućava i onim korisnicima s manjim tehničkim i programskim znanjima da svoje mišljenje i kritiku, umjetnički rad ili bilo kakvu drugu komunikaciju podijele sa svojom publikom.

Vijest o gašenju blogerskog servisa blogger.ba nisam dobro primio budući da se mnogo dobrog sadržaja moglo pronaći na tom servisu, mnogo dobrih blogera pisali su i objavljivali tamo. Izdvojio bih blog pr.blogger.ba, vrhunski komunikološki blog, kojemu je autor prije desetak dana odlučio napustiti nekoć popularni bosankohercegovački blog servis i krenuti na novom blogu kojeg pogoni Googleov Blogger.

Dragana-Djermanovic-foto1

Dragana Đermanović

Još jedna vijest s kraja 2014. godine je dodatno bacila mrak na oči blogerima u BiH, a to je gašenje bosanskohercegovačkog blog direktorija koji se nalazio na adresi bhblog.net. Kako je autor naveo, razlog za gašenje jedinog bh blog direktorija je nedostatak vremena, volje i želje za ulaganje truda u projekt.

Nadu za spas servisa blogger.ba preuzela je na sebe poznata blogerica Dragana Đermanović iz agencije Pepper Communications. Ona je najavila i dosta inovacija i poboljšanja, te kazala kako sprema mnoštvo noviteta te novu serversku infrastrukturu.

Novi početak će biti težak, no na novom blogger.ba sustavu prije svega bi htio vidjeti responzivne stranice, mogućnost dobrog prilagođavanja i novu platformu. Mislim da su u današnjem vremenu responzivne stranice neophodne. Nadalje, bilo bi dobro da novi blogger.ba ima i dobru aplikaciju za mobilno bloganje.

Dragani čestitam na hrabrosti što je ušla u ovaj nimalo lagan projekt i želim svu sreću u realizaciji istog. Pred njom je teška i zahtjevna staza kojom valja proći.

Ivan Dodig
Hercegovac. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Blog je razvalio 2014. godinu

Previous article

Sutorina u bašči Hercegovine

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Ivane hvala Ti mnogo na podršci. Biće dosta posla, ali lepog posla koji volim. Posla stvaranja i razvijanja. Veliki pozdrav od cele pepper ekipe 🙂

Komentiraj