Blogger.ba – novi početak

Nacionalni blog servis u bilo kojoj državi utjecajan je medijski alat na zajednicu i društvo u cjelosti te omogućava i onim korisnicima s manjim tehničkim i programskim znanjima da svoje mišljenje i kritiku, umjetnički rad ili bilo kakvu drugu komunikaciju podijele sa svojom publikom.

Vijest o gašenju blogerskog servisa blogger.ba nisam dobro primio budući da se mnogo dobrog sadržaja moglo pronaći na tom servisu, mnogo dobrih blogera pisali su i objavljivali tamo. Izdvojio bih blog pr.blogger.ba, vrhunski komunikološki blog, kojemu je autor prije desetak dana odlučio napustiti nekoć popularni bosankohercegovački blog servis i krenuti na novom blogu kojeg pogoni Googleov Blogger.

Dragana-Djermanovic-foto1
Dragana Đermanović

Još jedna vijest s kraja 2014. godine je dodatno bacila mrak na oči blogerima u BiH, a to je gašenje bosanskohercegovačkog blog direktorija koji se nalazio na adresi bhblog.net. Kako je autor naveo, razlog za gašenje jedinog bh blog direktorija je nedostatak vremena, volje i želje za ulaganje truda u projekt.

Nadu za spas servisa blogger.ba preuzela je na sebe poznata blogerica Dragana Đermanović iz agencije Pepper Communications. Ona je najavila i dosta inovacija i poboljšanja, te kazala kako sprema mnoštvo noviteta te novu serversku infrastrukturu.

Novi početak će biti težak, no na novom blogger.ba sustavu prije svega bi htio vidjeti responzivne stranice, mogućnost dobrog prilagođavanja i novu platformu. Mislim da su u današnjem vremenu responzivne stranice neophodne. Nadalje, bilo bi dobro da novi blogger.ba ima i dobru aplikaciju za mobilno bloganje.

Dragani čestitam na hrabrosti što je ušla u ovaj nimalo lagan projekt i želim svu sreću u realizaciji istog. Pred njom je teška i zahtjevna staza kojom valja proći.

1 Shares:
1 comment
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like