Na Drini marka od 200KM

No Comment

Ivo Andrić, nobelovac, književnik, i naš i njihov, dobio je najviše na vrijednosti nego bilo tko drugi u Bosni i Hercegovini. On nije sva’ko. On je jedna zaslužna persona za zemlju i ne treba biti iznenađujući podatak da je upravo on najviše je profitirao od Centralne/Središnje banke Bosne i Hercegovine od kada je uspostavljena službena valuta. Konvertibilna marka koja je jedna od nekonvertibilnijih valuta u Europi danas slavi svoj rođendan, i to sedamnaesti, još nije ni punoljetna.

Zajednički nazivnik proslavljenom književniku i konveribilnoj marki je taj da je Ivo na novčanici od 200 maraka. Međutim, kroz ovih 17 godina Ivina vrijednost je rasla. U početku je Ivo vrijedio jednu marku i bio u ‘ekološkoj’ zelenoj boji, vremenom mu je vrijednost porasla, pa je tako Ivo na novčanici od 200 maraka, novčanici koja ima najveću vrijednost u Bosni i Hercegovini i na gotovo dvaput većem papiru poplavio.

Na Drini marka od 200KM, rekli bi numizmatičari.

1km_rs_lice_velika

200km_prednja

No Comment

Komentiraj

Back

O autoru

Ivan Dodig
Hercegovac. Turistički novinar. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog.
O meniŽivotopis (CV)

#dnevnitvit

SHARE

Na Drini marka od 200KM