Novi Sad će po drugi put ugostiti studente turizma i hotelijerstva iz regije

2 komentara

Drugi po redu Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva – #MEKST2015 održati će se od 27. do 29. studenog o.g. u srcu Vojvodine, Novom Sadu. Nakon uspješnog pošlogodišnjeg kongresa, domaćini iz organizacije Fortuns nastavljaju i ove godine sa zanimljivim predavačima i zabavnim sadržajima za studente. Ove godine središte obrazovnog dijela Kongresa predviđeno je za amfiteatar Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Poseban dio pripremila je Međunarodna federacija za IT u turizmu koja je pokrovitelj IFITTtalk@NoviSad, poddogađaja koji će se održati u sklopu Kongresa na temu ‘IT u turizmu’.

1404947_771539386216561_3557664469973419201_o

Ovaj projekt predstavlja veliki poduhvat integracije mladih iz regije i predstavljanje Novog Sada kao grada mladih, kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2021. godine kao i kandidata za Europsku omladinsku prijestlonicu 2018. godine. Planirane aktivnosti imaju za cilj kreiranje platforme mladih iz regije, pretežno studentske populacije, koje će utjecati na povećanje mobilnosti u regionu. Poseban utjecaj projekta, nakon njegovog završetka, će se ogledati u novoformiranim kontaktima i definiranju kalendara budućih okupljanja u regiji sa ciljem omasovljenja broja sudionika iz različitih kulturnih sredina.

novi_sad_in_twilight_by_mmirkovic-d694ejt
Novi Sad

Socio – kulturni efekti održavanja Kongresa se ogledaju kroz edukaciju mladih ljudi i podizanju  svijesti o važnosti turizma kao faktora stabilnosti i dobre međunarodne suradnje. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku u gradu kada se okupljaju studenti iz svih krajeva Balkana i kroz edukativne i kulturno – zabavne programe grade dobre prekogranične odnose. Održavanje ovakve turističke manifestacije povezuje se sa idejom o daljem razvoju regionalne saradnje i unapređivanje i poboljšanje odnosa među studentima regije. Pored toga što obuhvaća sudjelovanje svih fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz regije, Kongres pretendira da ove godine poprimi širi međunarodni karakter time što će obuhvatiti fakultete iz zemalja EU. Naime, ove godine su svoje sudjelovanje i posjetu Novom Sadu najavili fakulteti iz Francuske (Nica), Italije (Rimini, Trst), Bugarske (Sofija).

Lista predavača nije konačna. Predavači iz Međunarodne federacije za IT u turizmu (IFITT) bit će naknadno objavljeni.

Sve novosti u vezi Kongresa možete pratiti na Mediumu.

2 komentara

  1. 13.10.2015. at 17:16 — Odgovori

    Lepo je videti ukrstanje mladih iz regiona, zarad boljih stvari. Pozdrav!

    • 13.10.2015. at 17:53 — Odgovori

      Naravno, povezivanje studenata na strukovnoj razini uvelike će pomoći generacijama koje dolaze rješavati pitanja struke i možda doprinijeti suradnji na nekim budućim zajedničkim projektima, a posebno u sektoru prekogranične suradnje. Pozdrav i Vama! 🙂

Komentiraj

Back
SHARE

Novi Sad će po drugi put ugostiti studente turizma i hotelijerstva iz regije