Rambo Amadeus, crnogorski umjetnik i diplomirani turizmolog osvrnuo se na svom Facebook profilu na neugodnu pojavu u turizmu Herceg Novog.

“Herceg Novi. Dok se većina Novljana svojski trudi da turisti u Herceg Novom imaju što prijatniji odmor, vlasnik nekakvog “plažnog bara”, (zaista ne želim da ga dodatno reklamiram pominjući mu ime), svakodnevno, u više navrata uz pomoć moćnog ozvučenja sa čamca koji plovi duž obale maltretira turiste gromoglasno bučnim reklamama za svoje šund programe. Komunalna, ali i prava policija mu ne mogu ništa, očigledno gospodin pripada vladajućoj klasi. E pa zamislite koja je perspektiva države u kojoj pripadnik vladajuće klase maltretira čitav grad, da bi u svoj lokal privukao još po nekog kome se taj program iskreno sviđa, a luta obalom infiltriran među ostale nedužne civile, daleko od njegovog hrama subkulture.”


“Kakav je to osjećaj za zajednicu, društvo, državu turizam? U ostalom kakav je to “Patriota” koji desetkuje turizam jednog grada zarad prometa u njegovoj kafani, primjenjujući marketinšku strategiju kamenog doba kombinovanu sa moćnom savremenom tehnologijom. ”

“Turbo folk, u najpreciznijem obliku.”

Ivan Dodig
Hercegovac. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Povelja o pravima na društvenim mrežama

Previous article

Na škoju sv. Petra

Next article

You may also like

Comments

Komentiraj

More in Turizam