Kronike Jana Krškog

Odnedavno, ovaj blog je bogatiji za nekoliko tekstova koji su objavljeni u drugim medijima s potpisom Jana Krškog. Jan Krški je glavni protagonist jedne moje kratke priče u kojoj on ustrajava biti uz državu, čak i onda kada ona njega ponizi i baci na koljena. Tako je lik Krškog iskorišten u nekoliko tekstova koje sam odlučio ovdje postaviti i ponovno ih oživjeti.

Prvi tekst govori o ljudima koje uglavnom ne vidimo, a donose nam i prenose more informacija svakodnevno, govori o novinarima koji su u brzini svijeta zaboravili osnovna načela svog poziva.

Druga tekst kritički se odnosi prema mladima i mentalitetu digitalnog svijeta, te senzacionalizmu koji hrani našu djecu, ali sve više i nas. Sljedeći kratki tekst, naslovljen kao “‘Rđa”, govori o ljudima koji “ne znaju argumentirati, ali koji znaju galamiti i koji se prepoznaju neartikuliranom dernjavom u masi.” Dalje, imamo jedno promišljanje o pravoj onoj Bosni i Hercegovini kroz radost i zajedništvo svih njenih naroda u pripravi pred dolazak pape Franje.

Kronike završavaju tekstom o vjerskom ekstremizmu i ekstremnim tumačima svetih knjiga koji su izvor onoga lošeg i ekstremnog.

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Geocultur mjenja koncept

Kao suosnivač i predsjednik Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma GEOCULTUR dužan sam obavjestiti javnost…
Više

Intervju kod Nevene

Zanimljivi su ti intervjui, ljudi uvijek očekuju da kažeš nešto pametno, no ponekad ih iznenadiš jer su čuli…