Dodig novi član IACUDIT-a

No Comment

Pročelnik Odjela za kulturu i komunikacije Udruge, Ivan Dodig, postao je član Međunarodne asocijacije kulturnog i digitalnog turizma kojom predsjedava dr.sc. Vicky Katsoni, profesorica Instituta za obrazovanje i tehnologiju u Ateni.

“Članstvo za mene znači nove izazove, pogotovo kada se radi o jednoj međunarodnoj asocijaciji koja okuplja vrlo zanimljive ljude iz područja turizma, kulture i tehnologije. Želja mi je da se u Bosni i Hercegovini započne ekstenzivnije raditi na promociji kulturne baštine u turizmu, jer je zemlja bogata spomenicima različitih kultura. Digitalna era ne mora biti nužno negativna, ona omogućava pristup kulturnoj baštini na jedan drugačiji i suvremeniji način koji ruši granice”, kazao je Dodig.

Međunarodna asocijacija kulturnog i digitalnog turizma (IACUDIT) je globalna mreža ljudi, projekata i događaja, koja se bavi područjem kulturnog i digitalnog turizma u eri velikih globalnih promjena. Asocijacija promiče i potječe na diskusiju, dijeljenje znanja i suradnju među znanstvenicima, istraživačima, kretorima politika i turističkim profesionalcima. Temeljno načelo ove asocijacije je da “tehnološke promjene ne utječu na čimbenike kulturnog turizma u području promocije i razvoja proizvoda, već pomažu njihovom razvoju.”

No Comment

Komentiraj

Back
SHARE

Dodig novi član IACUDIT-a