Zvirovići

Foto: Facebook

Kroz Zviroviće putnik obično prođe, ne zaustavljajući se, osim ako mu baš to nije cilj. Iako pripadaju općini Čapljina, zbog svoje neposredne blizine gravitiraju Međugorju, katoličkom svetištu. Tamo je još davne 1919. godine rođena moja pokojna baba Mila, djevojački Dugandžić.

Do početka novog milenija bilo je to mjestašce kao i svako drugo, prosuto škrtim hercegovačkim tlom koje je primoravalo ljude da odlaze trbuhom za kruhom u neke druge zemlje. Renesansu mjesto doživljava prolaskom autoceste i petljom koja vodi do spomenutog Svetišta.

Za života, baba Mila ni u snu ne bi mogla vjerovati, da kroz nekoć zabačeno selo sada prolazi suvremena autocesta koja sa sobom donosi investitore koji grade moderne objekte i ovom selu daju novu nadu. Tako je i nova benzinska pumpa izgrađena na škrtom hercegovačkom tlu, a baba Mila, da je živa, čudila bi se u čudu novoizgrađenim zdanjima.

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Ljudine

Papa Franjo značajan je crkveni revolucionar. Revolucija u svom izvornom značenju znači kružno kretanje i označava velike promjene, izlazak…
Više

Novinarima

Ej, vi donositelji i prenositelji informacija, mišljenja i stavova. U što ste se to pretvorili? U poslušnike, u…