Zvonar bačkog Zvonika

Uskoro se navršava godinu dana od mog prvog teksta objavljenog u Katoličkom listu ‘Zvonik’. Prvi moj susret sa Zvonikom je bio preko kolegice Jelene Pinter, koja piše za ovaj list. Ona mi je predložila da se i ja uključim i dam svoj doprinos. Ponosan sam na činjenicu što sam već godinu dana jedan od mladih zvonara bačkog Zvonika. I raduje me svaki novi broj iako sada živim i djelujem daleko, ali internet je omogućio da i dalje nesmetano nastavim slati svoje tekstove uredništvu.

Ovaj list su osnovali hrvatski svećenici Subotičke biskupije 19. rujna 1994. godine u Baču, u sjeni zvonika franjevačke crkve iz 13. stoljeća, te je po tom najstarijem zvoniku u subotičkoj biskupiji list i dobio ime.

Uredničko vijeće Zvonika sačinjavaju svećenici, redovnici i redovnice, te vjernici laici različitih zanimanja. List ne želi biti klerikalni, nego vodilja vjernicima u modernim vremenima uz otvorenost za sve dobronamjerne čitatelje drugih vjera i naroda.

Sadržaj moderniziranog Zvonika

List je registriran u Ministarstvu za informacije Republike Srbije 20. listopada 1994. godine, tako da je prvi broj Zvonika iz tiska izišao za svetkovinu Svih svetih, tj. početkom mjeseca studenog 1994. godine, i to na 16 stranica. Tijekom godina Zvonik se razvijao, rastao i modernizirao, bilo da se radi o količini materijala i stranica, bilo da je riječ o sve jasnijem profilu njegovog identiteta.

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Više od rukometa

Već treću godinu za redom aktivno sudjelujem u organizaciji jednog fenomenalnog sportskog projekta za mlade. Naime, od 20. do…
Više

Kronike Jana Krškog

Odnedavno, ovaj blog je bogatiji za nekoliko tekstova koji su objavljeni u drugim medijima s potpisom Jana Krškog. Jan…