Remed – The Only Truth, Novi Sad

Prve obrise crteža sam zamislio noć uoči mog prvog dolaska u Novi Sad, dok sam razmišaljo o tom ogromnom praznom prostoru. Vidjeo sam lik velike figure, nadljudske veličine kako manipulira ljudskim bićem kao marionetom dok to ljudsko biće manipulira drugom marionetom. A onda tijekom pravljenja skice, poželio sam da odnos između ta dva bića na neki način ograničim.

Naziv murala je JEDINA ISTINA. Ovaj mural za mene predstavlja odnos između čovjeka i velikih sila moći koje upravljaju svima nama. Ovde želim pokazati da ne postoji jedna istina, već je jedina prava istina ona koju svako od nas nosi u sebi, do koje je došao svojim životnim iskustvom i unutar samo sebi svojstvenog konteksta.

Dakle, naslikao sam jednu veliku crnu figuru koja predstavlja moć, sistem, ili bilo kojeg predstavnika moći i sistema koji pokušavaju da nam nametnu put koji trebamo sljediti ili način života koji treba voditi. Ova figura je crna da bi se naglasilo njeno prisustvo, crno kao vidljivo i nevidljivo. Ona je nevidljivo prisutna. Ta crna figura ima na sebi bijelu maramu, čistu kao istina i drži knjigu istine, knjigu u kojoj je ispisan put kojim trebamo ići. Ona ima dvije glave koje simboliraju dva lica, dvije strane čovjeka. Tog istog čovjeka koji kleči pred silama moći ponizan, predstavio sam bijelom bojom koja simbolizira nevinost. Njegova sjenka narandžaste boje (simbol za kreativnost i otvorenost duha) diže se da ga spasi i sječe uže vraćajući mu slobodu. Slobodu da misli i da vjeruje u svoj put. Bijela zvijezda, simbol svjetlosti i rođenja donosi nadu.

Remed, autor

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like