Biciklom kroz toplije dane

Put Ljubuškog

Prije godinu dana odvezao sam prvi put više od 30 kilometara biciklom u jednom danu. Iako tada fizički nespreman i pod virozom, nekako sam dogurao do tog Boračkog jezera i od tada sam počeo češće voziti, isključivo po brdskim stazama i nekim zaboravljenim putačama. U Hercegovini koja je sva satkana od brda i planina, rijeka i jezera, biciklizam je odličan način za sjedinjenje s prirodom.

A nedavno sam bio i na svojoj prvoj biciklijadi koju je organizirao Biciklistički klub Ljubuški. Fenomenalno druženje i dobro isplanirana ruta garantirali su odličnu atmosferu. Pošto najviše vozim po Vitini i Ljubuškom, te sam jako vezan za taj kraj, postao sam članom biciklističkog kluba.

A post shared by Ivan Dodig (@putniknamjernik) on

Nažalost u zadnje vrijeme svjedoci smo nepažnje drugih sudionika u prometu prema biciklistima i stoga apelujem na sve vozače da obrate pozornost. Također dosta se kradu bicikli, pa preporučujem da djelujete preventivno i da zaštitite svoj bicikl, te ga registrirate besplatno.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

Najviši vrh Šar planine
Previous Story

O toponimima kroz politički kontekst

Next Story

Dženderika – čudna neka biljka