Ritam kamenjara: Nova blogerska avantura

Od ponedjeljka (19.6.) uređujem novi blog na Večernjakovoj blogosferi pod nazivom Ritam kamenjara. Blog razotkriva esenciju vremena i prostora omeđena kamenom, suncem i dračom.

Možda se misija bloga najbolje može prepoznati u monologu nepoznatog govornika u dokumentarnom filmu Lištica (1970.) koji govori:

“Tko ne zna šta je kamen i kako je živjeti na ovome kamenu, teško mu je shvatiti ove ljude i ovaj kraj. Ljudi su se na ovom kamenu u stalnoj borbi za bolji i ugodniji život sjedinjivali skupa jedan uz drugog kao kamen uz kamen i nastojali da zajednički prebrode sve poteškoće koje susreću na ovome kamenu.”

Na portalu Večernjaka blogovi su krenuli s radom 2008. godine, isprva samo nekoliko autora, a 2009. godine nastaje i portal Večernjakova blogosfera. Na samom početku bilo je desetak blogera da bi se iz godine u godinu taj broj povećavao do današnjih – 60, a tijekom svih tih godina kroz samu blogosferu prošlo je dvjestotinjak autora.

Neki su stigli kao već afirmirani autori, a velik dio blogera bili su potpuni anonimci koji su upravo putem svojih blogova stvorili respektabilne blogove koji prate sve aktualne događaje, a čitatelji ih rado čitaju i komentiraju.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

*

code

Previous Story

Pet godina bloga

Next Story

Pridružio sam se FIJET obitelji