Kako sam počeo raditi na imidžu sportaša na internetu

Kada sam prije šest godina preuzeo službene profile društvenih mreža dvojici nadolazećih sportaša nisam mogao zamisliti koliko će me daleko ta nova industrija odvesti. U početku su to bile šture Facebook stranice s neartikuliranim objavama. No vremenom smo sredili sve. Trebalo je aktivno pratiti kalendare natjecanja, putovanja, obaveze sportaša i sl. Ubrzo su sportaši nizali uspjehe, pa nije bilo teško verificirati njihove profile.

Sportaš internetom komunicira s više javnosti: medijima, fanovima, drugim sportašima, sponzorima…

Za to vrijeme društvene mreže su se jako mijenjale, te se mijenjaju i dalje, a da bi se sustigle sve tehnološke inovacije potrebno je uvijek biti u koraku s vremenom. Primjera radi, u samim počecima Instagram je tek krenuo i nije bio naročito popularan, no danas često  mediji i novinari jedva čekaju neki novi post ili story javne osobe kako bi od toga napravili vijest. Tako je i Zlatan Ibrahimović prilikom transfera u Manchester United preko Instagrama svijetu obznanio gdje nastavlja svoj angažman, dakle svi su imali direktnu i sigurnu informaciju s njegovog službenog profila.

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

No u ovom poslu susrećete svakakve ljude, od onih koji vam žele sve najbolje, do onih koje je kockarska ovisnost obuzela pa često uz prijetnje najgorih vrsta pokušavaju riješiti svoje frustracije na sportašima. I sve je to život.

Ako ste sportaš i nemate koga da vam vodi brigu o profilima društvenih mreža, slobodno se javite, rado ću pomoći.

Komentiraj

You May Also Like