Geocultur postaje pokret

Neformalna grupa građana
2 komentara

Kao suosnivač i predsjednik Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma GEOCULTUR dužan sam obavjestiti javnost da Udruga uskoro prestaje s radom kao udruga građana, te da mijenja koncept i nastavlja svoje djelovanje kroz neformalnu grupu građana (Pokret).

Više informacija o razlozima restrukturiranja organizacije možete pronaći ovdje.

Kroz konzultacije nadzornog i upravnog odbora koje su održane na Međunarodni dan planina (11.12.) razgovarano je o prestanku rada Udruge, odnosno brisanju iz registra udruga HNŽ/K.

Svjedoci smo da se gase brojne organizacije i društva jer ne postoji interes nadležnih institucija za njihovo djelovanje. Teško je stanje u svim sferama civilnog društva, od kulture, sporta, ekologije i sl. Tako smo i mi primorani promjeniti koncept naše organizacije u neformalnu grupu građana. Grupa građana je organizacija koja nije organizirana i registrirana u bilo kojem raspoloživom institucionalnom obliku kao što su nevladine organizacije, državne institucije, klubovi, vjerske udruge. Činjenica da takva grupa nije institucionalizirana ne znači da aktivnosti i inicijative takve grupe nisu legitimne ili legalne.

Pokret će nastaviti s radom, a sve novosti možete pratiti na adresi geocultur.tumblr.com.

2 komentara

  1. 12. sij. 2018. at 14:23 — Odgovori

    Interesantna cinjenica je da ste istakli razlog odlaska clanova. Naravno komentarisem bez osude, tuzno je kako cemo sve na svetu reformirati jer ostajemo bez ljudi….porodica se mora prehraniti.

    • 12. sij. 2018. at 23:21 — Odgovori

      Draga Mico, zahvaljujem na komentaru. Oduvijek je bilo odlazaka, no kada taj broj naruši ritam jednog društva to postaje ozbiljan problem. Primjerice, kada u domu zdravlja radi samo jedna smjena jer drugu i treću nema tko da radi, onda je to za zabrinuti se. A prilagodba novim uvjetima je činjenica da uvijek treba biti u koraku s vremenom. 🙂

Komentiraj

Back

O autoru

Ivan Dodig
Hercegovac. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na WordPressu.

#dnevnitvit

SHARE

Geocultur postaje pokret

%d blogeri kao ovaj: