Geocultur mjenja koncept

Kao suosnivač i predsjednik Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma GEOCULTUR dužan sam obavjestiti javnost da Udruga uskoro prestaje s radom kao udruga građana, te da mijenja koncept i nastavlja svoje djelovanje kroz neformalnu grupu građana.

Više informacija o razlozima restrukturiranja organizacije možete pronaći ovdje.

Kroz konzultacije nadzornog i upravnog odbora koje su održane na Međunarodni dan planina (11.12.) razgovarano je o prestanku rada Udruge, odnosno brisanju iz registra udruga HNŽ/K.

Svjedoci smo da se gase brojne organizacije i društva jer ne postoji interes nadležnih institucija za njihovo djelovanje. Teško je stanje u svim sferama civilnog društva, od kulture, sporta, ekologije i sl. Tako smo i mi primorani promjeniti koncept naše organizacije u neformalnu grupu građana

Grupa građana je organizacija koja nije organizirana i registrirana u bilo kojem raspoloživom institucionalnom obliku kao što su nevladine organizacije, državne institucije, klubovi, vjerske udruge. Činjenica da takva grupa nije institucionalizirana ne znači da aktivnosti i inicijative takve grupe nisu legitimne ili legalne.

Geocultur će nastaviti s radom kao Centar, a sve novosti možete pratiti na adresi geocultur.data.blog.

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Kronike Jana Krškog

Odnedavno, ovaj blog je bogatiji za nekoliko tekstova koji su objavljeni u drugim medijima s potpisom Jana Krškog. Jan…
Više

O izazovima turizma u doba pandemije

Pandemija koronavirusa pogodila je sve gospodarske grane diljem svijeta. Najteža situacija je u turizmu, djelatnosti koja se oslanja na slobodno kretanje, putovanje i interakciju s ljudima.