Geocultur mjenja koncept

Kao suosnivač i predsjednik Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma GEOCULTUR dužan sam obavjestiti javnost da Udruga uskoro prestaje s radom kao udruga građana, te da mijenja koncept i nastavlja svoje djelovanje kroz neformalnu grupu građana.

Više informacija o razlozima restrukturiranja organizacije možete pronaći ovdje.

Kroz konzultacije nadzornog i upravnog odbora koje su održane na Međunarodni dan planina (11.12.) razgovarano je o prestanku rada Udruge, odnosno brisanju iz registra udruga HNŽ/K.

Svjedoci smo da se gase brojne organizacije i društva jer ne postoji interes nadležnih institucija za njihovo djelovanje. Teško je stanje u svim sferama civilnog društva, od kulture, sporta, ekologije i sl. Tako smo i mi primorani promjeniti koncept naše organizacije u neformalnu grupu građana

Grupa građana je organizacija koja nije organizirana i registrirana u bilo kojem raspoloživom institucionalnom obliku kao što su nevladine organizacije, državne institucije, klubovi, vjerske udruge. Činjenica da takva grupa nije institucionalizirana ne znači da aktivnosti i inicijative takve grupe nisu legitimne ili legalne.

Geocultur će nastaviti s radom kao Centar, a sve novosti možete pratiti na adresi geocultur.data.blog.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

Previous Story

Godina u retrovizoru: Najčitaniji tekstovi na blogu u 2017.

Next Story

Održana manifestacija povodom upisa konjičkog drvorezbarstva na listu UNESCO-a