Mostar domaćin konferencije o razvoju turizma uspostavom niskotarifnih avio letova

Abstract vector geometric wallpaper consists of triangles

Nedavno je Hercegovinom odjeknula vijest kako mostarski aerodrom uvodi redovne zračne linije za njemačke gradove Stuttgart i Düsseldorf, te za hrvatsku prijestolnicu, Zagreb.

Ova vijest je bila povod organizatorima konferencije s temom “Razvoj destinacijskog turizma uspostavom niskotarifnih avio letova” koja će se održati drugog dana Mostarskog sajma, 11. travnja. Organizatori ove konferencije, Apriori komunikacije i agencija Fortuna Tours iz Mostara pripremili su bogat i zanimljiv program. Predavači su stručnjaci iz relevantnih institucija kao što su turističke zajednice gradova i županija, zagrebački Institut za turizam, Visit Blidinje, SPARK, Booking.com, Destination Sarajevo i dr.

Uvođenje redovnih linija – vjetar u leđa za razvoj turizma (Foto: Mostar Airport)

U uvodnom dijelu planirano je pozdravno obraćanje suorganizatora i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, prof.dr. Nevenka Hercega, nakon čega slijedi ključno predavanje istaknute stručnjakinje za interpretaciju baštine i kulturni menadžment, Dragane Lucije Ratković Aydemir na temu “Kako nastaju žive i propulzivne destinacije, atrakcije, proizvodi i doživaljaji?”.

Potom slijedi panel diskusija koju će moderirati Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke, a tema diskusije koja će okupiti relevantne čimbenike turizma u Hercegovini je “Što zajedno možemo učiniti i pripremiti za razvoj koji slijedi?”.

Detalj s mostarskog aerodroma (Foto: Vlado Zovko, dodig.info)

Na panelu sudjeluju Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanske županije, Miralem Mešković, voditelj turističkog ureda u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, Marin Raspudić, direktor mostarskog aerodroma, Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i okoliša HNŽ/K, Mili Bijavica, direktor Fortuna Toursa i Stjepan Primorac, voditelj Turističkog klastera Hercegovina.

Poslije ručka Konferencija se djeli na dvije zasebne cjeline vezane za javni i privatni sektor.

Cjelovit program i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Konferencije.

4 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like