Mostar domaćin konferencije o razvoju turizma uspostavom niskotarifnih avio letova

Abstract vector geometric wallpaper consists of triangles

Nedavno je Hercegovinom odjeknula vijest kako mostarski aerodrom uvodi redovne zračne linije za njemačke gradove Stuttgart i Düsseldorf, te za hrvatsku prijestolnicu, Zagreb.

Ova vijest je bila povod organizatorima konferencije s temom “Razvoj destinacijskog turizma uspostavom niskotarifnih avio letova” koja će se održati drugog dana Mostarskog sajma, 11. travnja. Organizatori ove konferencije, Apriori komunikacije i agencija Fortuna Tours iz Mostara pripremili su bogat i zanimljiv program. Predavači su stručnjaci iz relevantnih institucija kao što su turističke zajednice gradova i županija, zagrebački Institut za turizam, Visit Blidinje, SPARK, Booking.com, Destination Sarajevo i dr.

Uvođenje redovnih linija – vjetar u leđa za razvoj turizma (Foto: Mostar Airport)

U uvodnom dijelu planirano je pozdravno obraćanje suorganizatora i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, prof.dr. Nevenka Hercega, nakon čega slijedi ključno predavanje istaknute stručnjakinje za interpretaciju baštine i kulturni menadžment, Dragane Lucije Ratković Aydemir na temu “Kako nastaju žive i propulzivne destinacije, atrakcije, proizvodi i doživaljaji?”.

Potom slijedi panel diskusija koju će moderirati Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke, a tema diskusije koja će okupiti relevantne čimbenike turizma u Hercegovini je “Što zajedno možemo učiniti i pripremiti za razvoj koji slijedi?”.

Detalj s mostarskog aerodroma (Foto: Vlado Zovko, dodig.info)

Na panelu sudjeluju Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanske županije, Miralem Mešković, voditelj turističkog ureda u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, Marin Raspudić, direktor mostarskog aerodroma, Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i okoliša HNŽ/K, Mili Bijavica, direktor Fortuna Toursa i Stjepan Primorac, voditelj Turističkog klastera Hercegovina.

Poslije ručka Konferencija se djeli na dvije zasebne cjeline vezane za javni i privatni sektor.

Cjelovit program i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Konferencije.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

Previous Story

Besplatna literatura iz područja turizma (1) Singipedia

Next Story

Konferencija AprioriTurizam u Mostaru okupila javni i privatni sektor