Akademija za mlade turističke novinare ove godine u İzmiru

Ovogodišnja Akademija za mlade turističke novinare u organizaciji Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) održati će se od 12. do 19. kolovoza na egejskom moru, u turskom gradu İzmiru.

Domaćin Akademije je turski ogranak FIJET-aSveučilište Yaşar, na kojemu će sudionici biti smješteni u modernom studentskom domu kampusa Bornova, koji se nalazi u strogom centru İzmira.

U sedmodnevnom rezidencijalnom programu pod geslom “Drugačiji pogled u budućnost u svjetlu povijesti” polaznici će imati priliku bolje upoznati međudonos povijesti i suvremenog turizma kroz predavanja turskih i međunarodnih stručnjaka, te bogatog društvenog programa.

Predavanja će biti na engleskom jeziku, i to na temu turizma, arheologije, povijesti, novinarstva i osobnog razvoja, te će pored Sveučilišta Yaşar biti održana i u bolničkom centru Medical Park u Karşıyaki, İzmir. Također, sudionici će iskusiti pripremanje online izdanja dnevnih novina u İzmirskom udruženju novinara.

Na izletima koji će biti edukativnoga karaktera, sudionici će posjetiti lokalitete svjetske baštine pod UNESCO zaštitom, a koji se nalaze na području izmirske regije, te mjesta na kojima mogu upoznati lokalnu kulturu.

Organizatori vjeruju da edukativni izleti i predavanja imaju podjednak značaj u efektnijoj motivaciji mladih novinara da se bave turističkim novinarstvom.

Svrha ovog programa je da sudionicima pruži drugačiju percepciju novinarstva, potakne njihovu strast ka turizmu, upozna i potakne na razgovor s akterima iz turizma, sklopi nova međunarodna prijateljstva u misiji da otkriju poznate turističke atrakcije İzmira.

O Akademiji

FIJET Akademija za mlade novinare održava se svake godine, a polaznici su mladi novinari od 18 do 35 godina, kojima FIJET pruža priliku za usvajanjem novih znanja i vještina, kao i upoznavanje tradicije, kulture i turizma zemlje domaćina.

2 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like