/

Akademija za mlade turističke novinare ove godine u İzmiru

Ovogodišnja Akademija za mlade turističke novinare u organizaciji Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) održati će se od 12. do 19. kolovoza na egejskom moru, u turskom gradu İzmiru.

Domaćin Akademije je turski ogranak FIJET-aSveučilište Yaşar, na kojemu će sudionici biti smješteni u modernom studentskom domu kampusa Bornova, koji se nalazi u strogom centru İzmira.

U sedmodnevnom rezidencijalnom programu pod geslom “Drugačiji pogled u budućnost u svjetlu povijesti” polaznici će imati priliku bolje upoznati međudonos povijesti i suvremenog turizma kroz predavanja turskih i međunarodnih stručnjaka, te bogatog društvenog programa.

Predavanja će biti na engleskom jeziku, i to na temu turizma, arheologije, povijesti, novinarstva i osobnog razvoja, te će pored Sveučilišta Yaşar biti održana i u bolničkom centru Medical Park u Karşıyaki, İzmir. Također, sudionici će iskusiti pripremanje online izdanja dnevnih novina u İzmirskom udruženju novinara.

Na izletima koji će biti edukativnoga karaktera, sudionici će posjetiti lokalitete svjetske baštine pod UNESCO zaštitom, a koji se nalaze na području izmirske regije, te mjesta na kojima mogu upoznati lokalnu kulturu.

Organizatori vjeruju da edukativni izleti i predavanja imaju podjednak značaj u efektnijoj motivaciji mladih novinara da se bave turističkim novinarstvom.

Svrha ovog programa je da sudionicima pruži drugačiju percepciju novinarstva, potakne njihovu strast ka turizmu, upozna i potakne na razgovor s akterima iz turizma, sklopi nova međunarodna prijateljstva u misiji da otkriju poznate turističke atrakcije İzmira.

O Akademiji

FIJET Akademija za mlade novinare održava se svake godine, a polaznici su mladi novinari od 18 do 35 godina, kojima FIJET pruža priliku za usvajanjem novih znanja i vještina, kao i upoznavanje tradicije, kulture i turizma zemlje domaćina.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

Previous Story

Marija Vukoja: Manifestacije i događaji su jedan od ključnih faktora razvoja naše destinacije

Next Story

Ivan Jurilj: Moramo razvijati prepoznatljiv doživljaj i iskustvo