U zagrebačkom Novinarskom domu održana je dodjela godišnjih nagrada u organizaciji Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET Croatia).

Grand prix Marko Polo za 2018. dobili su novinarka Ashley Colburn, za opus filmova o Hrvatskoj i dizajner Boris Ljubičić, za prepoznatljiv turistički identitet Hrvatske dok je nagradu za najbolje ocijenjenu foto reportažu FIJET kongresa 2017. dobio Gilbert Menne.

Hercegovački turizmolog i turistički novinar, Ivan Dodig, dobitnik je posebnog priznanja za osobni doprinos afirmaciji putopisa i turističkog novinarstva. Također, posebno priznanje za promociju turizma dobio je i za blog serijal “Lice turizma” kojemu je cilj kroz seriju intervjua s ključnim akterima turizma zapadnog Balkana analizirati trenutno stanje turističkog sektora u regiji.

Dodigu je nagradu uručio Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, a cilj nagrade je poticati turističke profesionalce da putopisne priče „koriste kao gotov proizvod“ za novi sadržaj za turističku ponudu i motiv dolaska gostiju.

Na dodjeli nagrada sudjelovao i glavni tajnik Mediteranske turističke Fondacije Andrew Agius Muscat te turistički novinari iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Malte, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Tunisa i Turske, na čelu s predsjednikom Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca, Tijanijem Haddadom.

Uoči dodjele nagrada, dr. sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizam, održao je predavanje na temu „Primjena digitalnih tehnologija u turizmu“.

Dodjela nagrada održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i Instituta za turizam Zagreb.

HND/Običan Radio

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Čitaj više

#MyHerzegovina

Početak ovoga mjeseca proveo sam u društvu kolega blogera iz Sjedinjenih Američkih Država, Danske i Češke. Povod je…
Čitaj više

Intervju kod Nevene

Zanimljivi su ti intervjui, ljudi uvijek očekuju da kažeš nešto pametno, no ponekad ih iznenadiš jer su čuli…
Čitaj više

Više od rukometa

Već treću godinu za redom aktivno sudjelujem u organizaciji jednog fenomenalnog sportskog projekta za mlade. Naime, od 20. do…