Dodig za Večernji: Nadam se ulaganjima u infrastrukturu i donošenju povoljne legislative za turizam

Cijenjeni kolega Marijan Sivrić, priredio je za Večernji list prilog povodom priznanja koje sam dobio koncem prošle godine. Što sam kazao za Večernjak čitajte u nastavku.

Poseban značaj za mene imaju priznanja i nagrade koje dolaze od kolega i struke. Motiviraju me da idem naprijed i na jedinstven način promoviram bh. i hrvatski turizam, a posebno hercegovačku regiju kao izniman turistički potencijal. Naglašavam važnost i značaj autentične komunikacije u turizmu. Kroz svoj rad uvijek se trudim promicati i poticati na dijalog, dijeljenje znanja i suradnju između znanosti i struke, kreatora politika i turističkih profesionalaca.

Mislim da tehnološke promjene ne utječu negativno na čimbenike turizma u području promocije i turističkog proizvoda, nego pomažu njihovu razvoju. Ključ svega je cjeloživotno obrazovanje i ostati konkurentan te razvijati vještine i znanja. Digitalna era ne mora biti nužno negativna ako suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije koristimo kao alate u komuniciranju s određenim javnostima. U vremenu multimedijskog okruženja turističko novinarstvo ima specifične zadatke kao što su: pružanje poveznice između turističkog sektora i opće publike, objektivno informiranje u sektoru turizma te analiziranje uvjeta koji su potrebni za razvoj turizma.

Budući da živim u Međugorju koje je ključna točka turizma na našim prostorima, imao sam prigodu kroz praksu se uvjeriti u onu svakodnevnu problematiku mjesta u koje dolaze turisti. Iskreno se nadam da će biti više ulaganja u infrastrukturu i da će se donijeti potrebna legislativa koja će znatno poboljšati poslovnu klimu u turističkom sektoru.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

Previous Story

Ivan Dodig i 'Lice turizma' dobitnici posebnog priznanja turističkih novinara Hrvatske

Next Story

Lice turizma: E-knjiga o akterima turizma zapadnog Balkana