Dosta čitatelja mi u inbox šalje pitanja u vezi korištenja e-maila, žale se na pretrpane sandučiće, te pitaju za savjet i bolju organizaciju digitalne korespondencije.

Najveća zbrka nastane kada pristižu brojni mailovi s raznih web servisa na koje ste registrirani. Da bi izbjegli ovaj problem preporučujem da koristite jedan posebni mail samo za registracije na servise (Facebook, Twitter, Instgram, Dropbox, Adobe, web shopovi, …). Tako će vam svi mailovi koji dolaze od servisa biti na jednom mjestu i kada vam neki podaci zatrebaju u vezi tih servisa znate gdje ćete ih naći.

Uz mail za registracije, koristim drugi mail isključivo za osobnu i poslovnu komunikaciju. Na ovaj način riješiti ćete se nepotrebnog tereta i prezatrpanosti vašega e-mail sandučića.

Također, pripazite kome dajete koju e-mail adresu. Ako ocijenite da će vas ubaciti u kružne mail grupe i slično, onda je bolje dati adresu koju koristite za servise. Ako pak ocijenite da će vas poslovno ili osobno kontaktirati, onda im dajte “pravu” adresu.

Ivan Dodig
Hercegovac. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Lice turizma postaje dio web platforme Turizam24

Previous article

Lice turizma: E-knjiga o akterima turizma zapadnog Balkana

Next article

You may also like

Comments

Komentiraj