Destination London: knjiga o razvoju urbanog turizma

U izdanju University of Westminster Pressa izašla je knjiga Destination London: The Expansion of the Visitor Economy, urednika Andrewa Smitha i Anne Graham.

London je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a posjetitelji svake godine doprinesu gradu oko 14,9 milijardi funti. Sektori turizma i događaja rastu i tijekom posljednjih nekoliko godina London je primio više posjetitelja nego ikada prije. Međutim, nedostaju detaljni izvještaji o turističkoj ekonomiji britanske prijestolnice.

Ova knjiga analizira kako se London razvija kao destinacija kroz širenje turizma i događaja u nove urbane prostore. Knjiga opisuje kako su dijelovi Londona koji se ranije nisu smatrali turističkim područjem sada podložni posjetiteljima, a turizam se širi izvan utvrđenih središnjih zona u periferna, prigradska i stambena područja – djelomično potaknut velikim porastom korištenja privatnoga smještaja preko digitalnih platformi. Istodobno, londonske zračne luke i sportski stadioni i njihova okolica postaju sami po sebi destinacije.

Knjiga istražuje ove trendove i pokazuje kako se urbane destinacije šire. Time se poboljšava naše razumijevanje Londona i naglašava sve veći značaj turizma i događaja u globalnim gradovima.

Na stranicama izdavača knjigu je moguće besplatno preuzeti.

166 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like