Destination London: knjiga o razvoju urbanog turizma

U izdanju University of Westminster Pressa izašla je knjiga Destination London: The Expansion of the Visitor Economy, urednika Andrewa Smitha i Anne Graham.

London je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a posjetitelji svake godine doprinesu gradu oko 14,9 milijardi funti. Sektori turizma i događaja rastu i tijekom posljednjih nekoliko godina London je primio više posjetitelja nego ikada prije. Međutim, nedostaju detaljni izvještaji o turističkoj ekonomiji britanske prijestolnice.

Ova knjiga analizira kako se London razvija kao destinacija kroz širenje turizma i događaja u nove urbane prostore. Knjiga opisuje kako su dijelovi Londona koji se ranije nisu smatrali turističkim područjem sada podložni posjetiteljima, a turizam se širi izvan utvrđenih središnjih zona u periferna, prigradska i stambena područja – djelomično potaknut velikim porastom korištenja privatnoga smještaja preko digitalnih platformi. Istodobno, londonske zračne luke i sportski stadioni i njihova okolica postaju sami po sebi destinacije.

Knjiga istražuje ove trendove i pokazuje kako se urbane destinacije šire. Time se poboljšava naše razumijevanje Londona i naglašava sve veći značaj turizma i događaja u globalnim gradovima.

Na stranicama izdavača knjigu je moguće besplatno preuzeti.

Ivan Dodig

Hercegovac. Turizmolog. Piše. Bavi se digitalnim komunikacijama. Putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na Wordpressu.

Odgovori

Your email address will not be published.

*

code

Previous Story

Lice turizma: E-knjiga o akterima turizma zapadnog Balkana

Next Story

Dosije Petrovaradin: upravljanje povijesnim gradskim predjelom