IFITT-ova stručna baza: COVID-19 i turizam

Međunarodna federacija za informacijske tehnologije u turizmu i putovanjima (IFITT) pokrenula je posebnu podstranicu posvećenu pandemiji COVID-19 i turizmu. U okviru novopostavljenog web-a moguće je saznati najnovije informacije i istraživanja iz akademskih i stručnih krugova.

Ova web stranica posvećena je informacijama o utjecajima pandemije na turizam. Prikuplja članke stručnjaka koji proučavaju COVID-19 i turizam radi pružanja informacija za sektor turizma. IFITT želi turističkoj zajednici pružiti pouzdane i inovativne informacije iz različitih izvora, posebno iz znanstvene zajednice. Ovaj resurs podrška je onima koji na turističkom polju trebaju prijeko potrebna znanja i ideje o utjecaju virusa, kao i budućnosti turizma.

Turistički sektor suočen je s neviđenim izazovom bolesti koronavirusa (COVID-19), uzrokovane teškim akutnim respiratornim sindromom Coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Globalna pandemija prizemljila je avione, zatvorila hotele i utjecala na turističku industriju na više načina. Međutim, putovanja i turizam također su omogućili da virus postane globalno pitanje, a potrebno je razmisliti i o ulozi turizma u modernim društvima današnjice.

3 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Hashtagovi u turizmu

Popularizacijom interneta nastala je olakšana komunikacija u svim društvenim  i gospodarskim sektorima, pa tako i turizmu. Besplatna komunikacija…
Više

Valter brani Beograd

Gradovi se na različite načine bore za turiste, no neki imaju specifičniji pristup od drugih. Tako primjerice imamo zanimljiv…