Europski turistički manifest

Savez više od 50 europskih javnih i privatnih organizacija koji pokrivaju cijeli lanac sektora turizma i šire proglasio je koncem prošle godine Europski turistički manifest. Zajedno pozivaju Europsku uniju da djeluje u ključnim političkim prioritetima za sektor.

Turizam je važan pokretač gospodarskog i socijalnog razvoja. Taj sektor potiče gospodarski rast stvaranjem prihoda, radnih mjesta i ulaganja u Europi, kao i izvozom u emitivna tržišta diljem svijeta. Pridonosi očuvanju naše kulturne i prirodne baštine, osigurava prihode za financiranje objekata i infrastrukture kojima se koriste posjetitelji i lokalno stanovništvo te promiče svijest o zajedničkom europskom identitetu i građanstvu koje odlikuje raznolikost.

Da bi se formulirale učinkovite turističke politike, potreban je holistički europski pristup s obzirom na višestruke utjecaje sektora kao i širok spektar dionika koji su uključeni ili pogođeni turizmom.

Kako prenosi HrTurizam, Europski savez za turistički manifest, glas europskog sektora putovanja i turizma, izdao je sljedeću izjavu o utjecaju epidemije COVID-19 na turističku suradnju EU i Kine:

Nudimo našu solidarnost i podršku Kini i kineskom narodu za vrijeme iznimno zahtjevnog vremena i zalažemo se da s tim ciljem surađujemo s našim partnerima u Europi i Aziji.

Od visokog obrazovanja do trgovine, ugostiteljstva do prijevoza, društvenog i ekonomskog utjecaja krize COVID-19 na putovanja i turizam, ilustrira važnost odnosa Europe s Kinom.

Snažni obostrani interes za kulturnu i komercijalnu razmjenu između Kine i Europe pokazao se u godini turizma EU-Kina 2018. Toga se moramo sjetiti u ovom teškom vremenu kako bismo osigurali da kineski posjetitelji budu dobrodošli i cijenjeni u cijeloj Europi. Od ubrzane vizne olakšice do atraktivnih ponuda, javni i privatni sektor moraju surađivati ​​kako bi se omogućio i podržao snažan oporavak.

Javna sigurnost glavna je briga vlada i prepoznajemo smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, uz snažnu potporu UNWTO-a. Ograničenja putovanja koja premašuju takve preporuke mogu uzrokovati nepotrebni alarm, poremećaje i negativan ekonomski utjecaj u svim sektorima.

Kao odgovor na krizu COVID-19, Europski savez za turistički manifest:

  • nudi poruku solidarnosti i podrške Kini i kineskom narodu
  • ponovno potvrđuje važnost poštovanja i dobrodošlice među europskim putničkim i turističkim zajednicama
  • prepoznaje opseg utjecaja krize na sve sektore
  • potiče na dokazima utemeljen pristup ograničenjima putovanja uz istovremenu primjenu potrebnih i odgovarajućih mjera za osiguranje zaštite javnog zdravlja
  • potiče međusektorski strateški plan za oporavak.
3 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

Valter brani Beograd

Gradovi se na različite načine bore za turiste, no neki imaju specifičniji pristup od drugih. Tako primjerice imamo zanimljiv…