Pridružio sam se globalnoj inicijativi za oporavak turizma

U četvrtak je održan prvi inicijalni sastanak globalne inicijative #RebuildingTravel koja za cilj ima oporavak međunarodnog turizma.

Inicijativa koju je pokrenula Međunarodna koalicija partnera u turizmu, pruža kanal liderima turističkog sektora za interakciju s dionicima u neformalnom okruženju u svrhu pronalaženju izvedivih rješenja za ponovno pokretanje turizma.

U inicijalnom obraćanju imao sam priliku istaknuti značaj i ulogu medija u oporavku globalnog turizma. Međunarodnom turizmu je potrebna medijska potpora i solidarnost.

Inicijalno obraćanje

Inicijativi su se aktivno pridružili Taleb Rifai, bivši glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Edmund Bartlett, ispred Globalnog centra elastičnosti turizma i centra upravljanja krizama (GTRCMC), Tom Jenkins, izvršni direktor Europske turističke asocijacije (ETOA), Tijani Haddad, predsjednik Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca (FIJET), Louis D’Amore, osnivač Međunarodnog instituta za mir kroz turizam (IIPT), brojni aktualni i bivši ministri turizma, eksperti, destinacijski menadžeri, sveučilišni profesori, organizacije, čelnici velikih i malih poduzeća u svim područjima turističkog sektora, te novinari.

0 Shares:
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code

You May Also Like
Više

O izazovima turizma u doba pandemije

Pandemija koronavirusa pogodila je sve gospodarske grane diljem svijeta. Najteža situacija je u turizmu, djelatnosti koja se oslanja na slobodno kretanje, putovanje i interakciju s ljudima.