O autoru i blogu

Ivan Dodig bavi se turizmom, medijima i digitalnim komunikacijama. Piše osvrte, pjesme, reportaže i putopise, koji su objavljivani u časopisima, godišnjacima i zbornicima. Urednik je specijalizirane web platforme – Turizam24.

Cjelovita biografija dostupna je ovdje.

O blogu

Na autorskom blogu se mogu pronaći tekstovi o turizmu, kulturi, medijima, komunikacijama, a nađe se koji intervju, osvrt i putopisBlog, između ostalog, prati kretanja u suvremenom turizmu s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, te zemlje u okruženju.

Pravne stvari

U skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima (Službeni glasnik BiH 7/02) ovaj blog je autorski blog i nitko ne može bez pitanja i dozvole autora prenositi tekstove sa bloga.

Autor polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, fotografske i audiovizualne materijale). Njihovo korištenje je dopušteno u skladu s pozitivnim propisima i na način koji je u uljuđenom društvu uobičajen, tj. s naznakom da se radi o citatu i napomenom odakle su preuzeti.

Slijedom toga otklanja se svaka odgovornost za bilo kakvo drugačije prenošenje tekstova, bilo u fragmentima, bilo u cjelini, na internetske stranice drugih osoba ili udruga, odnosno u druge medije, neovisno o kontekstu u koji su stavljeni. Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja, bez dozvole vlasnika autorskih prava ili navođenja izvora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Prijatelji bloga

  • Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje
  • Evergreen Fest Čitluk
  • FIJET Croatia – Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca
  • Medjugorje Handball – Međunarodni rukometni memorijal “Stanko Sivrić” Međugorje
  • HUBiH – specijalizirani časopis za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH
  • Studij turizma – Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru