O meni

Demistifikacija putnika namjernika

Ja sam Ivan Dodig, autor bloga Putnik namjernik. Rođen sam u prosincu 1989. u Mostaru koji je tada još uvijek bio grad pjesnika i umjetnika. Bio je četvrtak.

Negdje na prijelazu milenija dok su se moji vršnjaci šepurili na ulici, ja sam obitavao u pošti. Naime, u našu poštu su došla tri kompjutera koja su radila na principu internet kafea (samo što nije bilo kave jer je pošta) preko kojih se susrećem s čudesnim svijetom interneta, CSS-a i HTML-a. Bilo je to doba teksta, daleko prije pojave današnje multimedije i Facebooka, Twittera, Instagrama, YouTubea, Whatsappa i sl. Tako sam pojavom bloga ostao fasciniran mogućnošću objavljivanja i dizajniranja vlastitoga sadržaja na internetu.

 

A post shared by Ivan Dodig (@putniknamjernik) on

Kada sam diplomirao turizam u Novom Sadu, bio je također četvrtak. Predvečerje izuzetno oštre i hladne zime. Turizam mi je omogućio da spojim u životu ono što volim: internet, prirodu, baštinu i medije.

Danas se bavim medijima, turizmom i digitalnim komunikacijama.

Uvijek sam volio komunikaciju, no imam poremećaj ritma i tempa govora. Zato pišem, pa ponekad napišem osvrt, pjesmu, reportažu i putopis, pa mi to objave u nekim ozbiljnim časopisima, godišnjacima i zbornicima.

Ivan Dodig (Foto: Vidan Šaravanja)

Član sam Hrvatske udruge novinara i pisaca u turizmu. Godinama radim na promociji Hercegovine kao destinacije aktivnog i ruralnog turizma.

Već dvije godine redovito pišem svoja promišljanja i zapažanja za Katolički list “Zvonik”, a kroz sve moje pisanije vjerske tematike vodim se onom Sbuteginom: -Pusti me da budem, koja nužno uključuje jednu drugu rečenicu cjelovitog pristanka: -Puštam te da budeš. Tekstove možete čitati na portalu Svjetlo Vjere.

Istražujem forme vizualnih komunikacija, a naročito analognu fotografiju i primjenjeni dizajn. Pratim niželigaške sportove, rukomet i nogomet.

Back

O autoru

Ivan Dodig
Hercegovac. Diplomirani turizmolog. Piše. Bavi se novim medijima, putuje. Voli konstruktivan dijalog. Od 2006. godine na WordPressu.

#dnevnitvit

%d blogeri kao ovaj: