O meni i blogu

Ja sam Ivan Dodig, turizmolog, turistički novinar i književnik iz Hercegovine. Rođen sam u prosincu 1989. u Mostaru koji je tada još uvijek bio grad pjesnika i umjetnika.

Turizam sam diplomirao u Novom Sadu u predvečerje izuzetno oštre i hladne zime, i taj grad mi je ostao utkan u srcu zauvijek. Upravo mi je turizam omogućio da spojim u životu ono što volim: prirodu, baštinu, daleke krajeve, internet i medije.

Danas se bavim turizmom, medijima i digitalnim komunikacijama.

Svoje iskustvo stekao sam radeći na velikim i značajnim projektima o kojima možete više saznati ovdje.

Uvijek sam volio komunikaciju, no imam poremećaj ritma i tempa govora. Zato pišem, pa ponekad napišem osvrt, pjesmu, reportažu i putopis, pa mi to objave u nekim ozbiljnim časopisima, godišnjacima i zbornicima.

Od proljeća 2018. godine uređujem blog serijal ‘Lice turizma’ koji za cilj ima, kroz seriju intervjua s ključnim akterima turizma, analizirati trenutno stanje turističkog sektora u regiji.

Cjelovitu biografiju možete pogledati ovdje.

O blogu

Na autorskom blogu se mogu pronaći tekstovi o turizmu, kulturi, medijima, komunikacijama, a nađe se koji intervju, osvrt i putopisBlog, između ostalog, prati kretanja u suvremenom turizmu s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, te zemlje u okruženju.

Rasprava (Foto: Nikola Knezi)

Pravne stvari

U skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima (Službeni glasnik BiH 7/02) ovaj blog je autorski blog i nitko ne može bez pitanja i dozvole autora prenositi tekstove sa bloga.

Autor polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, fotografske i audiovizualne materijale). Njihovo korištenje je dopušteno u skladu s pozitivnim propisima i na način koji je u uljuđenom društvu uobičajen, tj. s naznakom da se radi o citatu i napomenom odakle su preuzeti.

Slijedom toga otklanja se svaka odgovornost za bilo kakvo drugačije prenošenje tekstova, bilo u fragmentima, bilo u cjelini, na internetske stranice drugih osoba ili udruga, odnosno u druge medije, neovisno o kontekstu u koji su stavljeni. Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja, bez dozvole vlasnika autorskih prava ili navođenja izvora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Prijatelji bloga

  • Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje
  • Evergreen Fest Čitluk
  • FIJET Croatia – Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca
  • HUBiH – specijalizirani časopis za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH
  • IPA ŽZH – Međunarodno policijsko udruženje, RK ŽZH