Biografija

Ivan Dodig je turizmolog, turistički novinar i književnik.

Rođen je 28. prosinca 1989. godine u Mostaru. Osnovnu školu pohađao je u Bijakovićima, a srednju ekonomsku u Čitluku. Diplomirao je turizam u Novom Sadu uz izborni modul Menadžment u kulturi. Živi i radi u Hercegovini.

Bavi se turizmom, medijima i digitalnim komunikacijama.

Član je radne skupine koja radi na razvoju prvog geoparka u Bosni i Hercegovini gdje radi na poslovima menadžera i koordinatora projekta “Bazično istraživanje geoloških elemenata budućeg hercegovačkog geoparka”.

Sudionik je i organizator konferencija, seminara, skupova na temu visokog obrazovanja, medija i turizma, među kojima se izdvaja IFITTtalk@Novi Sad pod pokroviteljstvom Svjetske federacije za informacijske tehnologije u turizmu, održan krajem 2015. na PMF-u Univerziteta u Novom Sadu.

Od 2017. godine u zvanju asistenta visoke škole surađuje na različitim edukacijskim projektima gdje radi s regionalnim studentima turizma i komplementarnih studija (menadžmenta, marketinga, geografije, heritologije, prometa, multimedije).

Komunikacijski je savjetnik javnim osobama, te različitim organizacijama i sportskim klubovima.

Godinama radi na promociji Hercegovine kao destinacije aktivnog i ruralnog turizma.

Književno-umjetnički i novinarski rad

Još od studentskih dana piše kolumne, osvrte, pjesme, reportaže i putopise koje objavljuje u časopisima, godišnjacima i medijskim platformama na internetu.

Od veljače 2016. suradnik je katoličkog lista subotičke biskupije “Zvonik” gdje objavljuje osvrte, pjesme i putopise. U narodno-crkvenom godišnjaku Subotička Danica objavljuje pjesme, književne tekstove i putopise.

Komentare, osvrte, reportaže i putopise objavljuje na internet platformama banjolučke Buke, Svjetla vjere, te stručne tekstove na autorskom blogu Turizam i mediji.

U kolovozu 2018. godine sudjelovao je na Akademiji za mlade turističke novinare koja je održana u Izmiru, u organizaciji Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca (FIJET).

Član je Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET Croatia).

Istražuje forme vizualnih komunikacija, a naročito informacijski dizajn i multimediju. Autor je grafičkih rješenja plakata, knjiga i korporativnih identiteta udruga, kompanija, sportskih društava i dr.

Govori engleski i talijanski jezik.

Back